Andrik kruipt de pen in! Formorrow’s voorwaarden
Inmiddels werk ik al even bij Formorrow als Sales- en Accountmanager. In deze rol neem ik bij veel organisaties een kijkje in huis en krijg daardoor ook veel mee over de wereld van HR, detachering en (flexibele) arbeid.
Ondanks dat ik mijzelf nou ook echt niet bepaald expert op dit gebied mag noemen, vallen mij toch wel een aantal dingen op.
Met kop en schouders; de Formorrow Voorwaarden staan ook echt voor waarden (en normen). En ik snap dat je nu denkt: “ja hèhè, lekker hoor Andrik, jij krijgt je salaris van Formorrow, natúúrlijk zeg jij dat!”. En dat is ook zo maar als ik niet zo super-duper enthousiast was geweest over Formorrow, had ik deze blog ook niet op m’n vrije zondagavond zitten schrijven. Daarnaast kan ik – juist omdat ik hier werk – je dus als geen ander vertellen hoe wij ons werk hier ervaren en hoe besluiten tot stand komen.
Het begint met iets wat best wel normaal lijkt, maar helaas niet is. Eerlijk loon voor eerlijk werk. Gewoon goed betaald krijgen, weet je wel?! Er is niet voor niets een wet gemaakt die bepaalt dat je uitzendkrachten, gedetacheerden en mensen die ‘uitgeleend’ worden hetzelfde moet betalen als mensen die in vaste dienst hetzelfde werk doen. Oké, lange zin, maar het dekt de lading wel. Wij noemen dit de inlenersbeloning en die zorgt ervoor dat jij niet onderbetaald wordt. Wij volgen dan de CAO van jouw nieuwe werkgever of – wanneer er geen CAO is – de salarissen die aan vergelijkbare mensen in vaste dienst wordt gegeven. Lijkt normaal toch? Nah-ah, er zijn maar een klein aantal uitzend- en detacheerdersbedrijven die dit ook echt toepassen. I kid you not, vraag een willekeurige recruiter naar de inlenersbeloning en grote kans dat ze hier nog nooit van gehoord hebben. Betekent dit dan ook dat je nergens anders meer kan verdienen? Zeker niet, maar loon is meer dan alleen money in the bank.
Deze dagen is het sowieso over elkaar heen buitelen. Bedrijven weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen om aan (goede) werknemers te komen. Dus één van de dingen die wordt ingezet om mensen binnen te halen is het verhogen van het salaris. Zo sprak ik vorige week aan de lunchtafel nog een soon-to-be Formorrow’er die aangaf ergens anders wel meer te kunnen krijgen. Het is altijd goed om je af te vragen waarom bedrijven boven marktconform bieden. Grote kans dat zij besparen op een ander vlak, zoals werkgeluk of persoonlijke ontwikkeling. Maar goed, zij zag in dat nu kiezen voor de Formorrow Academy een investering is. Een investering in haarzelf en in haar toekomst. Zij kwam net uit de schoolbanken en had toch al – heel wijs – in de gaten dat ze op school ook een hoop niet geleerd had. Ogenschijnlijk simpele dingen als onderhandelen, omgaan met geld, assertiever worden, bijvoorbeeld leren hoe je mensen meekrijgt als een project gaat trekken enzovoort, enzovoort. Kort gezegd; zichzelf leren kennen, eigen gedrag en dat van anderen leren (h)erkennen en op zoek naar wat zij echt wil bereiken én hoe zij dit kan bereiken.
Die Academy waar ik het over had, is trouwens voor de goede orde een soort van verkapt salaris en bedraagt bruto € 500,00 per maand. Niet op je bankrekening, maar wel in je schatkistje. Dat is na 2 jaar bijna € 15.000 aan coaching, persoonlijke ontwikkeling en (technische) training! Niet op je bankrekening, maar wel in je schatkistje dus. Het is namelijk één van de beste investeringen die je kan doen; in jezelf! Door écht te weten wie je bent, wat je wilt en wat je kan, heb je alle tools in handen om sneller te ontwikkelen binnen een organisatie. Dit vertaalt zich vrijwel altijd in een sterkere groei van je salaris dan mensen die niet een dergelijk traject volgen.
Klinkt goed, right? Maar is dit voor iedereen dan zo maar weggelegd?
Nee. Wij vragen echt een commitment van jou; hoe meer jij je openstelt voor het proces, hoe meer jij hier uit gaat halen. Dit is over het algemeen ontzettend leuk maar kan soms ook schuren en flink confronterend zijn. In dit proces doen wij er alles aan om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jij, bevlogen, op de juiste plek zit. Niet een toevallige gelukstreffer, maar een wetenschappelijk onderbouwde manier om dit voor elkaar te krijgen.
Maar wat zijn die verdere voorwaarden nu waar die waarden en normen naar voren komen, hoor ik je denken. Nou, komt ‘ie:
Senior coaching:
door iemand met ervaring in de business waar jij in gaat werken. Waar je ook in deze nieuwe periode van je leven tegen aan loopt, je hebt je eigen sidekick.
Academy:
een traject waar je samen met je groep je sneller leert ontwikkelen door erachter te komen wie je bent, wat je wilt en wat je kan bereiken. Know -> Find -> Grow (als een malle).
Workshops:
nieuwsgierig naar meer? je kan in je eigen tijd workshops bij ons volgen, zoals assertiever worden, zakelijk tekenen, PowerBI, functioneel programmeren, Data Science, conflicthantering, intervisie en nog heel veel meer.
Technische ontwikkeling:
wij willen jou al voor je begint een vliegende start geven. Dat betekent als je op technisch vlak bijgespijkerd kan worden, wij je 80 uur de kans geven om je diverse onderwerpen alsnog eigen te maken. Sterker nog; je mag en kan zelfs 2 door de markt erkende certificaten halen.
Buddy:
op je werk; wanneer mogelijk iemand van Formorrow die ook bij jouw toekomstige werkgever zit. Die al bekend is met de organisatie, je kan introduceren bij collega’s en weet wat de Formorrow Academy inhoudt.
Sterk netwerk van 25 jaar:
wij hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd. Zo durven wij te zeggen dat wij voor ieder potje een deksel hebben.
Matching 2.0:
wij kijken niet alleen naar wie jij bent, wat je nodig zou kunnen hebben en wat je wilt, maar ook in wat voor omgeving je komt. Hoe is de organisatie, hoe is de afdeling, hoe is de manager, wij zorgen ervoor dat je gaat passen als een puzzelstukje.
Een team van bijna 40 knallers:
die voor jou gaan; wij krijgen vaak terug dat Formorrow HQ als een warm bad voelt.. Kan ik veel over vertellen, maar kom langs en ervaar!
Even eerlijk, want natuurlijk verdienen wij – Als Formorrow – ook daar ons geld mee. Maar als je dan toch geld moet verdienen, hoe vet is het dat wij tegelijkertijd startende mensen – zoals jou – mogen helpen om op maandagochtend fluitend naar het werk te gaan? Of je werk niet als werk te zien, maar – net als ik – gewoon zin hebben om op zondagavond aandacht aan je werk te besteden? We got you!
Mocht je nou meer willen weten over Formorrow, app, mail, bel, LinkedIn me.. Ook als je gewoon een specifiek onderwerp nog verder uitgediept wil zien of nieuwsgierig bent hoe wij andere dingen aanpakken en zien.